Koruna opět stagnovala

07.04.2011 | , Ruesch International
INVESTICE


Kurz české měny vůči euru nevybočil během středečního obchodování z předchozího pásma a uzavřel v blízkosti ranních hodnot.

Z domácí ekonomiky jsme se dočkali výsledků průmyslové výroby a bilance zahraničního obchodu za únor. I když tato data mírně zaostala za očekáváním trhu, na vývoj koruny neměla výraznější dopad. Dnes bude největší pozornost investorů zaměřena na měnová zasedání ECB a Bank of England. Zatímco v případě ECB se všeobecně předpokládá, že přistoupí ke zvýšení úrokových sazeb o 25 bb na úroveň 1,25%, BoE by dle posledního průzkumu měla ponechat současné nastavení měnové politiky beze změny. I přes předchozí růst britského indexu PMI z oblasti služeb by hlavním argumentem pro ponechání sazeb mohl být meziměsíční pokles průmyslové výroby o 1,2%, který byl největší od srpna 2009.

Pro další směr eura bude kromě jiného klíčový projev prezidenta ECB Tricheta na tiskové konferenci, kde by měl naznačit další kroky centrální banky. Z ostatních událostí stojí za pozornost zpráva, že Portugalsko ve středu večer s oficiální platností požádalo Evropskou unii o poskytnutí finanční pomoci, která by se mohla pohybovat v řádu 80 mld. eur. Na euro tato informace zatím neměla větší vliv, investoři tento scénář do značné míry již nějakou dobu očekávali. V USA bude zveřejněn týdenní počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

David Klatovský  

Články ze sekce: INVESTICE