Komentář k měnám: Euro korigovalo pondělní propady

19.04.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Euro dnes mírně posílilo k dolaru na úroveň 1,43 dolarů za euro, a korigovalo tak prudký propad z pondělí. Zítra bude další klíčový den pro...

...španělské finance. Španělsko si bude půjčovat na trhu na deset let a bude velice důležité, jaký zájem o jejich dluhopisy trh projeví. Výrobní sektor v Německu vyjádřený lepším než očekávaným výsledkem indexu PMI přidal na spekulacích, že ECB brzy zvedne sazby. Výnosy na periferních dluhopisech se až na Irsko mírně zlepšily, a tak byl na trzích relativní klid.
Dolar k jenu je na úrovních kolem 82,50, nicméně intervence stále nepřichází a je možné, že po snížení výhledu ratingu pro USA už ani nepřijde. Americký ministr financí Geithner se v televizním rozhovoru zmínil, že USA svůj rating "AAA" určitě neztratí a kladně hodnotil shodu demokratů a republikánů na potřebě snížit deficit, i když se tyto politické strany rozcházejí na způsobu snížení. Koruna dále posilovala. Po dosažení maxima 24,09 korun za euro se kurz odpoledne vrátil na včerejší závěr kolem 24,16 korun za euro. Očekáváme krátké proražení úrovně 24 a pak oslabení koruny s tím, jak se investoři budou odklánět od rizika v druhé polovině roku.

Autor článku

Tomáš Brychta  

Články ze sekce: INVESTICE