SSI - Index otevřených pozic na Forexu

06.05.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Index spekulativního sentimentu - SSI index - FXCM.

Index spekulativního sentimentu (SSI index - FXCM) je reverzní indikátor. Znalost sentimentu (resp. poměru dlouhých a krátkých pozic) může být tak pro obchodníka využívajícího SSI signálem pro otevření přesně opačné pozice, než jakou má většina obchodníků v té době otevřenu. Funguje zde tedy princip jakési nepřímé úměry. Čím více obchodníků má otevřenu např. dlouhou pozici a poměr indexu je kladný, budoucí sentiment je negativní.

Aktuální pozice FX:

EUR/USD - poměr dlouhých ke krátkým pozicím na tomto páru je 1,01, což znamená, že 50% obchodníků je v long pozici. Včera byl tento poměr -1.86, takže 65% pozic bylo short. V detailu je long pozic o 38.7% více než včera a o 57.3% než minulý týden. Short pozic je o 25.7% méně než včera a o 25.2% méně než minulý týden. Množství otevřených pozic je o 3.2% méně než včera a o 1.1% nad měsíčním průměrem.

GBP/USD – poměr dlouhých ke krátkým pozicím na tomto páru je 1,13, což znamená, že 53% obchodníků je v long pozici. 

USD/JPY– poměr dlouhých ke krátkým pozicím na tomto páru je 5,39, což znamená, že 84% obchodníků je v long pozici. Včera byl tento poměr 4.60, takže 82% otevřených pozic bylo long. Long pozic je o 7.1% méně než včera a o 5.4% než minulý týden. Short pozic je o 20.7% méně než včera a 14.3% méně než minulý týden. Množství otevřených pozic (open interest) je o 9.5% méně než včera a 2.9% nad měsíčním průměrem.


Zdroj: Dailyfx.com

Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE