Makro: Poptávka po úvěrech v USA roste třetí čtvrtletí

09.05.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Poptávka po spotřebitelských úvěrech se v prvním čtvrtletí ve Spojených Státech zvýšila o 5,6% a zaznamenala růst tři po sobě jdoucí čtvrtletí....

...Předběžný odhad americké centrální banky za březen uvedl, že hodnota úvěrů vyskočila o 6,0 miliard dolarů, po nerevidovaném růstu o 7,6 miliard dolarů v únoru. Výsledek předčil konsenzuální předpověď $4,9 mld.

V kategorii revolvingových úvěrů z kreditních karet se hodnota zvýšila o $1,9 mld, následovala revidovaný pokles o $2,6mld za únor a první oživení od roku 2008. U nerevolvingových úvěrů, které zastupují spotřebitelské půjčky na nákup automobilů, státní úvěry na financování školného, úvěry od komerčních bank, družstevních záložen a spořitelen, se hodnota zvýšila o $4,1 mld a nepřetržitě roste sedmý měsíc. Američané nejvíce využívají úvěry od spořitelních a úvěrních družstev a studentské federální půjčky od SLMA.

V meziročním srovnání poptávka po úvěrech v USA pouze stagnovala, po poklesu o 0,7% v únoru. V roce 2010, navzdory oživení v posledním čtvrtletí, zpomalila o 1,7%.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE