Portu, první česká robo-advisory investiční platforma, spouští tematické investování

26.04.2019 | , Portu.cz
INVESTICE


Praha, 25.4.2019 - Portu spouští investování do tematických strategií podle vlastního výběru.

Portu, revoluční investiční platforma od WOOD & Company, spouští necelý rok od zahájení ostrého provozu další unikátní produkt – tematické investování. Stalo se tak první plně automatizovanou investiční službou umožňující transparentně investovat do témat a trendů, které odpovídají lidským cílům, hodnotám i přesvědčení.

Klienti mohou s minimálním vkladem 1.000 korun investovat do diverzifikovaných tematických strategií, do toho, čemu věří nejvíce - například do technologických oborů, sociálně odpovědných firem, biotechnologií, zdravotnictví, rozvojových trhů, nebo třeba do zlata. Nebo si mohou složit vlastní strategii z instrumentů, které předem vybral investiční tým WOOD & Company. Volitelné a zároveň unikátní je též měnové zajištění nebo automatická rebalance.

„Do našeho života se promítají nejrůznější technologické, demografické, a jiné trendy, které radikálním způsobem mění svět kolem nás. My těchto příležitostí chceme využít ve prospěch našich klientů, přičemž se stále držíme naší filozofie nízkonákladového investování,“ komentuje vznik nové služby Radim Krejčí, zakladatel a CEO Portu.

Portu je pro investory, kteří hledají především lepší možnost dlouhodobého zhodnocování volných peněz a nechtějí investováním trávit zbytečně moc času. Tematické investování je nová nadstavba, určená pro alespoň mírně zkušené, kteří chtějí mít investování více pod kontrolou.

„Přinášíme na český trh další inovativní službu, která je levná a efektivní. Věříme, že nízké poplatky jsou klíčem k vyššímu čistému výnosu pro investora, takže držíme náklady pod kontrolou a snažíme se odstranit všechny zbytečné náklady spojené jak s tradingem, tak s distribucí. A budeme v tom pokračovat, budeme vytvářet další poctivé investiční služby, které v Česku nemají obdoby,“ uzavírá Radim Krejčí


Pro více informací:

Tereza Kicková

Marketing & Communications, Portu

Tel.: +420 222 096 666

E-mail: tereza@portu.cz


O Portu:

Portu.cz nabízí od srpna 2018 moderní způsob dlouhodobého investování na kapitálových trzích formou online asset managementu (neboli robo-advisory). Díky využití chytrých technologií v kombinaci s osobním přístupem a know-how investičních profesionálů spravuje Portu peníze klientů efektivně a transparentně. Na míru vytvořená globálně diverzifikovaná portfolia složená z nízkonákladových a likvidních instrumentů jsou průběžně monitorována, optimalizována a rebalancována tak, aby byl maximalizován výnos při daném stupni rizika. Vše za nízký poplatek za správu aktiv, přitom plná flexibilita - žádné vstupní a výstupní poplatky. Portu využívá již téměř 4.000 lidí.


O skupině WOOD & Company:

WOOD & Company je přední nezávislá středoevropská investiční skupina s centrálou v Praze, kterou v roce 1991 založil Richard Wood, bývalý výkonný ředitel Salomon Brothers. Již přes 28 let se společnost zaměřuje na poskytování vysoce kvalitních služeb při obchodování s cennými papíry a v oblasti investičního bankovnictví včetně poskytování poradenství v oblasti firemních financí.

WOOD & Company Financial Services, a.s., je největším obchodníkem s cennými papíry ve střední a východní Evropě. Společnost se postupně stala členem nejen pražské burzy, ale také burz ve Varšavě, Vídni, Budapešti, Bukurešti, Miláně a Ljubljaně. Zároveň nabízí svým klientům přístup mj. na burzy do Turecka, zemí bývalé Jugoslávie a baltských zemí. Své služby společnost poskytuje ze svých kanceláří v Praze, Varšavě, Bratislavě, Bukurešti, Miláně, New Yorku a Londýně.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: INVESTICE