Zonky spouští investiční službu Rentiér

07.11.2019 | , Zonky
INVESTICE


Zonky, největší tuzemská služba propojující individuální investory a žadatele o půjčku, přichází s novou investiční službou Rentiér. Jde o unikátní investici, která s minimálním rizikem úročí nad úrovní inflace a nabízí vysoký výnos 4,4 %. Rentiér poskytuje vysoce diverzifikované investice do nízkorizikových spotřebitelských úvěrů, je ideální na dlouhodobý investiční horizont. Minimální vklad je 50 000 korun. 

Společnost Zonky nyní přichází s novými investičními možnostmi ve své službě Rentiér, která uvádí zhodnocení ve výši 4,4 % ročně. Jaká jsou pravidla tohoto produktu? A jak vůbec funguje investování skrze Rentiéra?

Jak funguje Rentiér od Zonky?

„Počet investorů, kteří mají na Zonky investováno více než milion korun, je více než 500 a stále roste. Právě jejich investiční apetit nás motivoval k tomu vytvořit novou službu Zonky Rentiér, která umožní vkládat větší sumy najednou. Rentiér splňuje představy investorů, jak díky technologiím na pár kliknutí investovat a vydělávat jako banka,“ komentuje start nové služby Pavel Novák, CEO Zonky.

Rentiér Zonky zhodnotí vložené finance prostřednictvím investic do nízkorizikových spotřebitelských úvěrů. Riziko je minimalizováno automatickým rozložením vysoké částky do několika stovek úvěrů napříč celým portfoliem Zonky. Unikátní algoritmus tak investorům zaručí optimální míru zhodnocení s minimálním rizikem založeném na vysoké diverzifikaci.

Jak vypadá Rentiér?

Zonky - jak vypadá Rentiér

Kolik musíte minimálně investovat?

„Investice v rámci služby Rentiér začínají na minimálním vkladu 50 000 korun, shora není zatím nijak omezen. Následně se vložené prostředky pomocí algoritmu automaticky rozloží do stovek až tisícovek půjček, čímž zajistí vysokou diverzifikaci,“ vysvětluje Pavel Novák.

Kromě vysokého zhodnocení, stabilního v čase, a pohodlného spravování investičního portfolia v rámci jednoduchého internetového rozhraní nabízí Rentiér investorovi možnost si již po šesti měsících od vkladu investované peníze včetně výnosu vybrat.

 

Investor, který má o svých financích přehled 24 hodin denně 7 dní v týdnu, má možnost rychlého přesunu prostředků investovaných na Zonky na svůj běžný účet provázaný s účtem investorským. Výstupní poplatky jsou nulové a rovněž veškeré další aktivity jsou bez zbytečných poplatků.

Od hrubého výnosu 7,36 % p.a. se odečítají poplatky za správu a možné rizikové náklady. Očekávaný čistý výnos se tak pohybuje kolem 4,4 % p.a. Výnos může podléhat dani z příjmu, žádné další či skryté poplatky služba nezahrnuje.

Jak tedy funguje investování u Rentiéra - příklad

Klient vloží částku 50 968 Kč. Po odečtení vstupního poplatku 1,9 % investují Zonky 50 000 Kč. Očekávaný hrubý výnos je 7,36 % p.a. - poplatek za správu portfolia je 1,51 % p.a. a očekávané rizikové náklady 1,41 % p.a. Čistý negarantovaný výnos, který podléhá zdanění, lze očekávat na úrovni 4,44 % p. a. Žádné další skryté poplatky. Modelový příklad vychází z aktuální výkonnosti portfolia Zonky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: INVESTICE