Týden za námi (47), týden před námi (48)

28.11.2005 | , BH Securities
INVESTICE


Relativně nízký týdenní objem obchodů na trhu, kde se zahraniční investoři nyní projevují jen menší měrou, nebránil mírnému růstu cenové hladiny akcií...

...a indexy trhu stoupaly. Index PX 50 přidal +0,73% a PX-D +1,07%.
K růstu se odhodlaly v prvé řadě CME (+2,2ˇ%), Erste Bank (+1,56%), ČEZ (+1,37%) a Zentiva (+1,11%). Ostatní tituly ukončily obchodování „kolem nuly“, jen Orco pokleslo o -1,69%.
Objemy zobchodovaných akcií (na hlavním trhu BCPP), jak bylo řečeno, neopustily sestupný trend. Oproti 13,691 mld Kč a 16,844 mld Kč minulý ta předminulý týden klesly tentokrát na 10,476 mld Kč.
Co se mohlo udát příští týden? Nastává přelom měsíců listopadu a prosince a Statistický úřad musí stihnout publikovat ještě některé statistiky, proto hned v pondělí prezentuje kvartální vývoj zemědělské produkce a konjukturální průzkum.
OECD by mělo na konci listopadu vydat pravidelnou půlroční zprávu Economy Outlook.
ČEZ si na poslední listopadový den nechal zveřejnění neauditovaných konsolidovaných výsledků za třetí kvartál. Překvapení by se nemělo konat, příznivé výsledky a zvýšení odhadů za celý rok 2005 již ukázal před měsícem ve výsledcích nekonsolidovaných, naopak zpomalení privatizačních dějů, zejména v Polsku, již trh také vstřebal mohlo by tedy padnout nějaké slovo o dividendách.
Evropská centrální banka si naplánovala na první prosincový den jednání Rady guvernérů, což bude možná určující pro další osud finančních trhů, neboť zvýšení úrokových sazeb v Eurozóně je skoro na spadnutí.

Autor článku

Petr Hlinomaz  

Články ze sekce: INVESTICE