U.S. trhy výrazně posílily

01.12.2005 | , Cyrrus
INVESTICE


Čtvrteční obchodní seance na Wall Street byla ve znamení permanentního růstu. Pozitivnímu vývoji směru hlavních indexů byly dobrá ekonomická data a výrazný růst...

Čtvrteční obchodní seance na Wall Street byla ve znamení permanentního růstu. Pozitivnímu vývoji směru hlavních indexů byly dobrá ekonomická data a výrazný růst technologického sektoru. K silnému začátku výrazně prospěla makrodata osobních příjmů a spotřebitelské důvěry za měsíc říjen, která vyzněla nadočekávání pozitivně. Investoři pod těmito údaji nechali zapomenout na obavy ze zvyšování inflace a zaměřili se více na zprávy výsledků hospodaření firem. Největšího zájmu se dostaly akcie firmy Intel, které posílily o necelá 2 procenta poté, co analytici společnosti Bear Stearns projektovali vyšší odhady příjmů Intelu pro čtvrté čtvrtletí. Kladnému výhledu se přičítá také výstavba nové továrny v Izraeli. Výrazně posilovaly i ostatní polovodičové tituly a jejich index Philadelphia Semiconductor tak vzrostl o neuvěřitelných 3,7 procenta.

Průmyslový index Dow Jones ukončil den o 107 bodů výše (+1%) na 10913 bodech a technologický Nasdaq si připsal více než 34 bodů (+1,5%) na uzavírací hodnotu 2267 bodů.

Autor článku

Radomír Vach  

Články ze sekce: INVESTICE