BP: Metro AG reportuje za 4/Q nárůst příjmů o 3,9 % díky velkoobchodům

11.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Třetí největší světový maloobchodník, společnost Metro AG, dnes oznámil, že se příjmy společnosti zvýšily ve čtvrtém čtvrtletí o 3,9 procenta, když...

...hospodaření firmy ve velkoobchodním řetězci a síti prodejen se spotřební elektronikou vykompenzovalo klesající prodeje v Německu.

Tržby společnosti se ve čtvrtém čtvrtletí zvýšily na 16,7 mld. EUR (20 mld. USD), ve srovnání s průměrným odhadem analytiků dotazovaných agenturou Bloomberg pro příjmy 16,87 mld. EUR.

Výkonný ředitel firmy Hans-Joachim Koerber rozšířil velkoobchodní divizi firmy Cash & Carry v Rusku a na Ukrajině, aby tak vykompenzoval klesající prodeje na domácím trhu. Společnost v listopadu snížila svoji projekci zisku a příjmů pro rok 2005 na pozadí neuspokojivých prodejů v řetězci hypermarketů Real, z nichž většina je právě v Německu, obchodních domech Kaufhof, které se nachází ve více než 80 německých měst.

Mimo území Německa, kde společnost vytváří 54 procent svých příjmů, se tržby ve čtvrtém čtvrtletí zvýšily o 12 procent.

V Německu se tržby společnosti snížily o 3,9 % po slabém zahájení tohoto čtvrtletí a po mírných prodejích během Vánoc.

Celkové tržby společnosti se za rok 2005 zvýšily o 4,2 % na 55,7 mld. EUR, zatímco v Německu společnost vykázala pokles o 2,2 %.

Společnost dnes také uvedla, že za rok 2005 vykáže výrazně nižší zisk na akcii než v roce 2004 v důsledku mimořádných nákladů spojených s prvotním úpisem akcií divize Praktiker.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE