BP: Americké trhy pod vlivem negativních výsledků společnosti Intel zahájí dnešní obchodování poklesem

18.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americké trhy s nejvyšší pravděpodobností zahájí dnešní obchodní seanci poklesem, když výsledky technologického vůdce Intel a společnosti Yahoo minuly...

...odhad trhu.

Jedním z mála světlých bodů byly výsledky počítačové společnosti IBM, které vyšly v souladu s odhadem trhu. Akcie firmy v předobchodní fázi přidávají 1,4 procenta.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes klesají o 9,5 bodu, futures na Nasdaq 100 ubírají 2 body a futures na Dow Jones Industrial Average ztrácí 74 bodů.

Z ekonomických dat dnes byly zveřejněny údaje o spotřebitelských cenách. Index spotřebitelských cen, který je považován za ukazatel inflace, se tak v prosinci snížil o 0,1 %. Vyplývá to z dnešní zprávy amerického ministerstva práce. Bez započtení volatilních cen potravin a energií se Index spotřebitelských cen zvýšil o 0,2 %. Ekonomové Wall Streetu u celkového Indexu spotřebitelských cen očekávali nárůst o 0,2 %, stejně jako u indexu bez započtení cen potravin a energií.

Akcie polovodičového giganta Intel (INTC) klesají o 10 % poté, co včera firma reportovala zisk, který vyšel pod odhadem trhu. Pro první kvartál společnost očekává příjmy mezi 9,1 až 9,7 mld. USD, když analytici v průměru očekávají příjmy na úrovni 10,05 mld. USD. Citigroup v reakci na daná oznámení snížil investiční doporučení na akcie Intel na "hold" z "buy". Stejným způsobem se zachovala i UBS, která snížila hodnocení jeho akcií na "neutral" z "buy".

Dalším, kdo svými čtvrtletními výsledky zklamal očekávání, je internetový portál Yahoo (YHOO). Akcie firmy v předobchodní fázi klesají o 12 procent.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE