BP: Akcie eBay i přes silné výsledky firmy za uplynulé čtvrtletí oslabily

19.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Internetová aukční síň eBay Inc. (EBAY) včera reportovala silné výsledky hospodaření za uplynulé čtvrtletí, ale současně zklamala investory, když...

...nezvýšila svůj výhled pro nadcházející rok, a akcie firmy v poobchodní fázi ztratily 2,5 procenta.

Zisk společnosti za čtvrté čtvrtletí vzrostl o 36 procent a zisk na akcii předčil průměrný odhad analytiků, ale výhled firmy pro celý letošní rok zůstává i nadále pod odhady trhu.

Za uplynulé tři měsíce společnot vytvořila zisk 279,2 mil. USD/20 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 205,4 mil. USD/15 centů na akcii za shodné období před rokem. Oznámeným ziskem společnost předčila o 2 centy na akcii očekávání analytiků.

Čisté příjmy společnosti se meziročně zvýšily o 42 procent na 1,33 mld. USD, když společnost vykázala zrychlující se růst příjmů na svých největších trzích, ve Spojených státech a Německu, a vyšší než očekávaný růst příjmů ze společností Skype a Shopping.com, které nedávno akvírovala.

Finanční ředitel společnosti Rajiv Dutta uvedl, že společnost zažívá silné momentum a zůstává velmi optimistická ohledně letošního roku, ale jak dodal, firma nemění svoji projekci pro růst příjmů na 5,7-5,9 mld. USD a zisku ve výši 0,96-1,01 USD na akcii za tento rok. Oznámená projekce vychází pod odhady trhu, když analytici v průměru roční zisk společnosti bez započtení mimořádných položek odhadují na 1,01 USD na akcii, při příjmech 5,9 mld. USD.

Akcie EBAY včera oslabily o 2,14 % na 44,44 USD, v poobchodní fázi ztratily 2,54 % na 43,31 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE