BP: Americké akcie dnes zřejmě zamíří vzhůru

19.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují na otevření obchodování v pozitivním duchu, když pokles zisku farmaceutického krále Pfizer nebyl tak prudký, jak se...

...očekávalo. Příznivě na investory zapůsobily i výsledky světově druhého největšího výrobce počítačových čipů Advanced Micro Devices.



Futures na Dow Jones Industrial Average dnes posilují o 18 bodů, futures na S&P 500 rostou o 3,60 bodu a futures na Nasdaq 100 posilují o 9 bodů.



Z makroekonomických dat dnes byly zveřejněny nově vzniklé nároky na podporu v nezaměstnanosti, jejichž větší pokles pomohl vyvážit výraznější pokles v nově zahájené bytové výstavbě.



Počet Američanů, kterým v minulém týdnu nově vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, se snížil o 36 tisíc oproti předchozímu týdnu. Nově vzniklé nároky na podporu poklesly za týden končící ke 14. lednu na 271 tisíc, což je nejnižší hodnota od dubna 2000. Analytici predikovali pokles na 315 tisíc. Celkový počet lidí, kteří zůstávají na podpoře i po prvním týdnu, kdy jim na ni poprvé vznikl nárok, vzrostl v týdnu do 7. ledna na 2,53 milionu.



Nově zahájená bytová výstavba zaznamenala v prosinci pokles o 8,3 % na 1,933 mil. jednotek z 2,121 mil. jednotek za měsíc listopad. Ekonomové předpokládali pokles nově zahájené bytové výstavby za uplynulý měsíc na 2,035 mil. jednotek. Nově udělená povolení k bytové výstavbě, která působí jako indikátor stavební důvěry, poklesla o 4,4 % na 2,068 mil. jednotek. Ekonomové predikovali jejich nárůst na 2,100 mil. jednotek.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE