BP: Computer Associates bezmála zdvojnásobila svůj zisk, akcie oslabily po vydané projekci

25.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americký výrobce business softwaru, společnost Computer Associates International Inc. (CA), bezmála zdvojnásobil svůj zisk v uplynulém čtvrtletí, ale...

...akcie firmy oslabily, když společnost zároveň snížila svoji celoroční projekci.

Za fiskálně třetí čtvrtletí společnost vytvořila čistý zisk 59 mil. USD/10 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 31 mil. USD/5 centů na akcii za shodné tři měsíce před rokem.

Bez započtení mimořádných položek společnost hospodařila se ziskem 24 centů na akcii, oproti zisku 18 centů na akcii před rokem.

Čtvrtletní příjmy společnosti meziročně vzrostly na 967 mil. USD z 917 mil. USD.

Analytici dotazovaní agenturou Thomson Financial čtvrtletní zisk firmy odhadovali na 24 centů na akcii, při příjmech 967,8 mil. USD. Oznámené výsledky vyšly v souladu i s říjnovou projekcí společnosti.

Pro čtvrté čtvrtletí Computer Associates počítá se ziskem mezi 9-10 centy na akcii, včetně mimořádných nákladů. Bez jejich započtení by společnost měla vykázat zisk v pásmu 23-24 centů na akcii s příjmy na úrovni 975 mil. USD - 1 mld. USD. Středová hodnota tohoto pásma vychází pod průměrným odhadem analytiků pro příjmy na úrovni 1 mld. USD.

Pro celý rok společnost snížila svoji ziskovou projekci na 40-41 centů na akcii, včetně nákladů, při příjmech 3,81-3,83 mld. USD. Bez započtení jednorázových položek snížená projekce firmy hovoří o zisku mezi 93-94 centy na akcii.

Neuspokojivý výhled společnost odůvodnila slabými výsledky hospodaření ve svých dvou klíčových oblastech - prodejích programů, které řídí mainframe business počítače, a slabých výsledcích na pěti klíčových zámořských trzích.

Akcie CA včera oslabily 0,28 % na 28,88 USD, v poobchodní fázi klesly o 3,32 % na 27,92 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE