BP: Honeywell International zdvojnásobil nabídku na převzetí společnosti First Technology

25.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americký průmyslový a letecký konglomerát Honeywell International Inc. (HON) v úterý zvýšil svoji nabídku na převzetí britské společnosti First...

...Technology Plc na 406 mil. liber (718 mil. USD), čímž předčil nabídku společnosti Danaher Corp. (DHR), která minulý týden za převzetí této společnosti nabídla 385 mil. liber (634 mil. USD).

Obě předložené nabídky počítají s převzetím dluhu společnosti First Technology, která se zabývá výrobou bezpečnostních produktů jako modelů na automobilové crash testy a detektorů plynu.

Společnost Honeywell doufá, že bude schopna uzavřít tuto transakci v prvním pololetí letošního roku s tím, že by akvizice měla zvýšit zisk firmy od roku 2007.

Honeywell oznámil již v prosinci převzetí společnosti First Technology za 275 pencí na akcii (315 mil. liber), ale minulý týden First Technology přijala vyšší nabídku od firmy Danaher.

Představitelé společnosti se k nové nabídce Honeywellu ještě nevyjádřili. Nejnovější nabídka od společnosti Honeywell představuje 73procentní navýšení oproti zavírací ceně akcií First Technology z 16. prosince, před tím, než Honeywell přišel se svojí první nabídkou na převzetí.

Akcie First Technology dnes na londýnské burze posilují o 7,5 procenta na 358 pencí.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE