BP: Bitva o Guidant je u konce, zvítězil Boston Scientific

25.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americký výrobce kardiovaskulárních přístrojů, společnost Guidant Corp. (GDT), dnes oznámil, že odstoupil od smlouvy se společností Johnson & Johnson...

...(JNJ) na převzetí, a rozhodl se pro vyšší nabídku od společnosti Boston Scientific Corp. (BSX).

Společnost Johnson & Johnson ve svém stanovisku uvedla, že se rozhodla již nezvyšovat svoji poslední nabídku na převzetí zmíněné společnosti, protože by to již nebylo v nejlepším zájmu jejích akcionářů. Na základě zrevidované nabídky J&J za firmu Guidant nabídla 71 USD na akcii. Jak firma dále ve svém stanovisku uvedla, společnost Guidant jí bude muset do 26. ledna zaplatit penále za odstoupení od smlouvy ve výši 705 mil. USD.

Na základě dohody mezi společnostmi Guidant a Boston Scientific tuto pokutu firmě Johnson & Johnson zaplatí Boston Scientific. Ta souhlasila s převzetím společnosti Guidant za 80 USD na akcii.

Akcie JNJ včera zavíraly na ceně 59,36 USD, v dnešní předobchodní fázi posilují o 1,08 % na 60 USD. Akcie GDT zavíraly na ceně 76,78 USD, dnes ztrácí 1,37 % na 75,73 USD. Akcie BSX včera zavíraly na ceně 24 USD a před oficiálním zahájení dnešního obchodování oslabují o 2,46 % na 23,41 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE