BP: Americké trhy čeká zahájení obchodování v pozitivním teritoriu

25.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké trhy zahájí dnešní obchodování v pozitivním teritoriu za pomoci zvýšené projekce softwarového giganta SAP a...

...ukončení nabídkové bitvy mezi společnostmi Johnson&Johnson a Boston Scientific o převzetí výrobce zdravotnických přístrojů Guidant. K optimismu investorů přispěly i výsledky některých amerických firem, které předčily odhad analytiků.

Futures na Dow Jones Industrial Average dnes posilují o 18 bodů, futures na S&P 500 rostou o 3,10 bodu a futures na Nasdaq 100 posilují o 9 bodů.

Společnost SAP AG, největší globální dodavatel aplikačního softwaru, oznámila zvýšení svého zisku ve čtvrtém kvartálu o 14 %. Firma současně zveřejnila svůj předpoklad ohledně růstu licenčních příjmů. V tomto roce firma očekává růst licenčních příjmů o 15 až 17 procent, zatímco analytici predikují 13% růst. Zisk na akcii odhaduje mezi 5,8 až 6 EUR. Analytici dotazovaní agenturou Thomson First Call v průměru zisk očekávají na úrovni 5,74 USD na akcii.

Společnost Johnson&Johnson (JNJ) se rozhodla nezvyšovat svou nabídku na převzetí výrobce zdravotnických přístrojů Guidant (GDT) a uvolnila tak cestu konkurenční firmě Boston Scientific (BSX). Guidant dnes oznámil, že odstoupil od smlouvy se společností Johnson & Johnson na převzetí, a rozhodl se pro vyšší nabídku od společnosti Boston Scientific za 72 miliard dolarů. Guidant současně firmě J&J zaplatí penále ve výši 705 mil. USD za odstoupení od smlouvy. Akcie JNJ v dnešní předobchodní fázi posilují o 1,08 % na 60 USD. Akcie GDT dnes ztrácí 1,37 % na 75,73 USD. Akcie BSX před oficiálním zahájením dnešního obchodování oslabují o 2,46 % na 23,41 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE