BP: Deutsche Telekom hlásí za 4/Q nárůst počtu uživatelů mobilních služeb

26.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší evropská telekomunikační společnost Deutsche Telekom AG zvýšila ve čtvrtém čtvrtletí počet zákazníků v divizi mobilních služeb o 4,3 procenta...

...poté, co zaznamenala rekordní nárůst počtu uživatelů ve Spojených státech amerických, tedy na svém největším mobilním trhu, co do objemu tržeb.

Počet klientů divize T-Mobile International AG vzrostl v uplynulém čtvrtletí o 3,6 milionu v 10 evropských zemích a USA na celkových 86,6 milionu.

Průměrný odhad analytiků dotazovaných agenturou Bloomberg počítal s nárůstem počtu uživatelů o 2,04 milionu. Za shodné období před rokem společnost rozšířila svoji klientskou základnu o 2,8 procenta.

T-Mobile rozšířil své sítě v USA, aby tak mohl konkurovat společnosti Cingular Wireless LLC, jedničce na americkém mobilním trhu, když se poptávka na trzích západní Evropy začíná zpomalovat.

Americká divize firmy zvýšila během čtvrtletí počet svých klientů o 1,4 milionu. S 21,7 milionu klientů na konci prosince je T-Mobile USA čtvrtým největším mobilním operátorem v zemi. Společnost Cingular zvýšila během čtvrtého čtvrtletí počet svých zákazníků o 1,82 milionu.

V Německu společnost zvýšila počet klientů o 810 000 na celkových 29,5 milionu, ve srovnání s průměrným odhadem analytiků pro nárůst o 502 000.

Počet uživatelů pevných linek této firmy poklesl v Německu v loňském roce o 4,1 procenta na 35,2 milionu, když se stále více lidí zbavuje tradičních telefonů a využívá pouze mobilní telefony.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE