Americké akcie jdou neohroženě opět vzhůru i přes nízký růst HDP a rostoucí cenu ropy

30.01.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Optimistická nálada i nadále převládala na americké burze, i když HDP za čtvrtý kvartál loňského roku byl 1,1 procenta, což bylo o 1,7 procenta méně než se očekávalo....

Optimistická nálada i nadále převládala na americké burze, i když HDP za čtvrtý kvartál loňského roku byl 1,1 procenta, což bylo o 1,7 procenta méně než se očekávalo. Investoři tuto skutečnost doslova přehlédli a opět převládali nákupní objednávky. Nákupní apetit byl zejména vidět u akcií společností Microsoft a Procter & Gamble poté, co obě firmy ohlásily dobré výsledky. Vliv na růst akcií měla určitě také rallye, kterou jsme mohli vidět na tokijské burze.

Dow Jonesův index tak opět slušně posiloval, když si připsal 0,9 procenta. O 0,93 procenta vzrostl také Nasdaq Composite, který se přehoupl přes hranici 2.300 bodu a uzavíral na konečných 2.304,23 bodu.

Na amerických trzích v současné době panuje velký optimismus a ani rapidní nárusty cen ropy v posledních dnech (dnešní růst o 2.26 procenta na 67,76 USD za barel) neodrazuje investory od dalších nákupů.

Autor článku

Patrik Komárek  

Články ze sekce: INVESTICE