BP: Vivendi Universal hlásí za 4/Q nárůst tržeb o 7 procent

30.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Francouzská telekomunikační a mediální skupina Vivendi Universal dnes reportovala 7% nárůst tržeb za čtvrté čtvrtletí za podpory mobilní divize, která...

...vykompenzovala slabší příjmy v hudební divizi.

Tržby společnosti za čtvrtletí končící 31. prosince vzrostly na 5,48 mld. EUR z 5,12 mld. EUR za shodné období před rokem. Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg čtvrtletní příjmy společnosti odhadovali na 5,52 mld. EUR.

Nejrychlejší růst vykázala v tomto čtvrtletí francouzská mobilní divize SFR, která zvýšila své příjmy o 20 procent na 2,21 mld. EUR. Společnost se zaměřila na své mediální a telekomunikační operace poté, co její předseda Jean-Rene Fourtou prodal aktiva za 22 mld. EUR, aby snížil zadluženost společnosti a vrátil ji k ziskovosti.

V hudební divizi Universal Music Group, druhé největší divizi firmy, se příjmy ve čtvrtém čtvrtletí snížily o 4,4 % na 1,68 mld. EUR. V divizi Vivendi Universal Games příjmy klesly o 7,2 % na 245 mil. EUR, když společnost představila ve čtvrtém čtvrtletí předešlého roku svoji nejprodávanější hru World of Warcraft v USA.

Tržby firmy za celý uplynulý rok vzrostly o 9 procent na 19,48 mld. EUR.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE