Pražská burza mírným růstem kopírovala zahraniční trhy

30.01.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Většina titulů ve SPAD za malé pozornosti investorů stagnovala. Nejaktivnější byl jako obvykle ČEZ s podprůměrným objemem necelé půl miliardy korun. Silně rostla...

Většina titulů ve SPAD za malé pozornosti investorů stagnovala. Nejaktivnější byl jako obvykle ČEZ s podprůměrným objemem necelé půl miliardy korun. Silně rostla pouze CETV +3,13%, která v pátek zavřela na NASDAQu v přepočtu 1.370 Kč za acii. Vzhledem k downgrade a snížení cílové ceny na 41 USD od Deutsche Bank, jejíž doporučení mají na trhu velkou váhu, bych byl velmi opatrný. Přitažlivá se mi stále jeví Erste Bank, kde v posledních dnech probíhají obchody za velmi slušných objemů a nechybí předpoklady pro dlouhodobý růst, což postrádám u některých domácích titulů.

I když je většina akcií ve SPAD blízko svých maxim, chuť prodávat zatím stále schází a vítr do plachet jim navíc ženou stále nové peníze ve fondech, které je třeba utratit. Proto se můžeme dočkat dalšího růstu, riziko nově otevřených dlouhých pozic se ale výrazně zvyšuje.

Autor článku

Ondřej Svoboda  

Články ze sekce: INVESTICE