BP: Na amerických trzích před rozhodnutím Fedu převládá nervozita

31.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures v rámci čekání na rozhodnutí Fedu mírně oslabují, když se obecně očekává, že americká centrální banka na posledním zasedání v čele s...

...Alanem Greenspanem zvýší úrokové sazby o čtvrt procentního bodu. Uvedenému trendu napomáhají i smíšené výsledky dvou komponentů z báze Dow Industrials, společností Altria a Merck.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 posilují o 1,5 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average poklesly o 13 bodů a futures na Nasdaq 100 ztratily 1 bod.

Cena ropy se drží kolem hranice 68 USD za barel. Představitelé zemí OPEC na dnešním setkání ve Vídn rozhodli, že země vyvážející ropu udrží produkci ropy na 28 milionech barelů ropy denně, informoval o tom dnes Associated Press.

Zprávu o svém hospodaření zveřejnila dnes společnost Altria Group, ačkoli firma reportovala zisk nad odhadem trhu, její varování ohledně celoročního zisku poslalo akcie firmy v předobchodní fázi k 2,6% poklesu.

Růst akcií na druhé straně zaznamenává farmaceutická společnost Merck, když za čtvrtý kvartál reportovala zisk jenž vyšel nad odhadem trhu. Akcie firmy v předobchodní fázi posilují o 1,6 %.

Před zveřejněním výsledků za čtvrté čtvrtletí o 0,9 % posilují i akcie internetového vyhledavače Google. Analytici očekávají, že firma vykáže zisk 1,76 USD na akcii při příjmech 1,29 mld. USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE