BP: Flextronics International s poklesem čtvrtletního zisku, snižuje i výhled

01.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světový kontraktní výrobce elektroniky, společnost Flextronics International Ltd. (FLEX), včera reportoval nižší čtvrtletní zisk a současně...

...oznámil zpoždění při převzetí výrobních podniků od společnosti Nortel.



V důsledku zmíněného zpoždění společnost očekává, že ve stávajícím čtvrtletí ztratí 100 mil. USD ze svých příjmů, což ji přimělo jak ke snížení příjmové projekce, tak i výhledu zisku za toto období.



Singapurská společnost, která vyrábí produkty jako herní konzole Xbox 360 společnosti Microsoft Corp. (MSFT), mobilní telefony společnosti Motorola Inc. (MOT) a počítače firmy Dell Inc. (DELL), vykázala za čtvrtletí končící 31. prosince pokles zisku na 42 mil. USD/7 centů na akcii z 99 mil. USD/17 centů na akcii za shodné období před rokem.



Bez započtení mimořádných položek společnost hospodařila ve třetím čtvrtletí se ziskem 20 centů na akcii, beze změny oproti předešlému roku.



Příjmy společnosti meziročně poklesly o dvě procenta na 4,19 mld. USD.



Oznámenými výsledky společnost předčila průměrný odhad trhu pro zisk 19 centů na akcii a příjmy 4,06 mld. USD.



Flextronics nyní očekává za stávající čtvrté čtvrtletí zisk bez započtení mimořádných položek v rozmezí 15-16 centů na akcii a příjmy mezi 3,5-3,7 mld. USD. Konsensuální odhad analytiků počítá se ziskem 16 centů na akcii a příjmy 3,70 mld. USD.



Akcie FLEX včera oslabily o 0,38 % na 10,46 USD, v poobchodní fázi ztratily 3,06 % na 10,14 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE