BP: Blue-chips na čele s Boeingem zamíří vzhůru, u technologií tomu bude opačně

01.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Začátek dnešní obchodní seance se bude patrně odehrávat na smíšené notě, když silné výsledky společnosti Boeing posilují blue-chips, zato Google...

...zklamal a oslabil tak technologický sektor.

Futures na S&P 500 ztrácí 2,60 bodu, futures na Dow Jones industrial average zpevnily o 26 bodů, futures na Nasdaq 100 ubraly 15 bodů.

Americké burzy včera zavíraly poklesem, když Fed na svém posledním zasedání v čele s Alanem Greenspanem podle očekávání rozhodl o zvýšení úrokových sazeb o čtvrt procentního bodu na 4,5 procenta, ovšem ponechal si otevřená vrátka pro jeho další možné zvýšení.

Z makroekonomických zpráv na dnešní den připadá ISM Index za leden a stavební výroba za prosinec. Obě mají být zveřejněny v 16 hodin.

Akcie amerického výrobce letounů, společnosti Boeing (BA), posilují bezmála o 4 procenta poté, co letecký gigant zvýšil projekci zisku pro fiskální rok 2006.

Na opačné straně barikády stojí akcie internetového portálu Google (GOOG), které zažívají 11% pád v reakci na reportovaný zisk za čtvrtý kvartál, jenž vyšel pod odhadem trhu.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE