BP: Akciové futures po zveřejněných makrodatech oslabují

02.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures oslabují, když neuspokojivá data o produktivitě amerických korporací vyvážila relativně silné výsledky srovnatelných tržeb za leden...

...


Futures na S&P 500 oslabují o 4,80 bodu, futures na Dow Jones industrial average klesají o 35 bodů, futures na Nasdaq 100 ztratily 7 bodů.


Produktivita amerických korporací ve čtvrtém čtvrtletí poklesla o celoročně přepočtených 0,6 procenta, jedná se o první pokles od prvního čtvrtletí roku 2001. Ekonomové Wall Streetu očekávali její nárůst o 1,2 %. Produktivita za třetí kvartál byla zrevidována níže na 4,5% růst. Za celý rok vzrostla produktivita o 2,7 %, což je nejnižší nárůst od roku 2001.


Počet Američanů, kterým v minulém týdnu nově vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, se snížil o 11 tisíc oproti předchozímu týdnu. Nově vzniklé nároky na podporu poklesly za týden končící k 28. lednu na 273 tisíc. Analytici Wall Streetu predikovali pokles na 326 tisíc. Celkový počet lidí, kteří zůstávají na podpoře i po prvním týdnu, kdy jim na ni poprvé vznikl nárok, vzrostl v týdnu do 21. ledna na 2,5 milionu.


Srovnatelné tržby dnes zveřejnila většina maloobchodníků, jako největší světová maloobchodní společnost , či maloobchodník .

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE