BP: Tahounem růstu dnešní předobchodní fáze akcie Cisco

08.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Výsledky hospodaření společnosti Cisco, stejně jako plán farmaceutického giganta Pfizer na prodej jedné z divizí, napomáhá v růstu akciovým futures....

...

Futures na Dow Jones Industrial Average dnes posilují o 8 bodů, futures na S&P 500 rostou o 2,50 bodu a futures na Nasdaq 100 posilují o 7,5 bodu.

Akcie největšího světového výrobce zařízení pro řízení internetového provozu, společnosti Cisco Systems (CSCO), aktuálně posilují o 7,1 % poté, co společnost svým ziskem za fiskálně druhé čtvrtletí překonala odhad trhu. Firma navíc vydala pozitivní projekci, která by mohla mít kladný vliv na celý technologický sektor.

Akcie farmaceutického giganta Pfizer (PFE) v předobchodní fázi přidávají 2,7 % na 25,60 USD po zprávě, že společnost zvažuje prodej divize zabývající se produkty pro spotřebitele a jejíž příjmy činí 8 procent z celkových příjmů firmy.

V rámci setrvání v oblasti farmaceutického sektoru, 0,8% posílení zaznamenávají akcie evropské farmaceutické společnosti GlaxoSmithKline (GSK), když firma za čtvrtý kvartál reportovala 45% nárůst zisku.

Akcie největšího světového výrobce zařízení k výrobě mikročipů, společnosti Applied Materials (AMAT), posilují o 1,9 % v reakci na upgrade od investiční společnosti Banc of America, citujíc silné objednávky. Analytik Mark Fitzgerald současně zvýšil cílovou cenu akcií na 21 USD ze 14,70 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE