BP: News Corp. oznámila bezmála trojnásobný nárůst zisku i zájem o případné převzetí společnosti Univision Communications

09.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Mediální konglomerát...

...News Corp. (NWS) včera po uzavření obchodování oznámil, že se jeho zisk za fiskálně druhý kvartál bezmála ztrojnásobil, zejména díky zisku z prodeje divize TSL.

Společnost kontrolovaná Rupertem Murdochem reportovala, že za uplynulý kvartál zaznamenala zisk 1,08 mld. USD/33 centů na akcii ve srovnání s 386 mil. USD/13 centy na akcii ve shodném období roku 2004. Bez započtení mimořádných položek by společnost hospodařila se ziskem 21 centů na akcii.

Čtvrtletní příjmy se meziročně zvýšily na 6,67 mld. USD z loňských 6,56 mld. USD.

Konsensuální odhad analytiků dotazovaných agenturou Thomson First Call hovořil pro zisk 20 centů na akcii a příjmy 6,88 mld. USD.

Během konference včera Rupert Mudroch vyjádřil zájem firmy o převzetí přední americké televizní společnosti vysílající ve španělském jazyce Univision Communications za "přiměřenou" cenu. Sama společnost Univision včera uvedla, že zvažuje možný prodej firmy.

Mudroch současně uvedl, že by byl proti případnému rozdělení společnosti, jak to hodlá učinit miliardář Carl Icahn se společností Time Warner.

Akcie NWS končily včerejší obchodování na ceně 16,76 USD a v poobchodní fázi ubraly 2,15 % na 16,40 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE