BP: Americké trhy dnes čeká optimistické zahájení obchodní seance

09.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují na otevření obchodování v pozitivním teritoriu, za podpory výsledků hospodaření některých společností, zejména pojišťovny...

...Aetna a hoteliéra Marriott International.

Futures na S&P 500 posilují o 2,30 bodu, futures na Dow Jones industrial average rostou o 22 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 6 bodů.

Počet Američanů, kterým v minulém týdnu nově vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, se snížil o 4 tisíce oproti předchozímu týdnu. Nově vzniklé nároky na podporu poklesly za týden končící ke 4. únoru na 277 tisíc. Analytici predikovali nárůst na 285 tisíc. Čtyřtýdenní klouzavý průměr nových nároků, který je považován za lepší obrázek vypovídající o situaci na trhu práce, vzhledem k tomu, že jej netrápí týdenní volatilita, poklesl o 7 750 na 276 500 za předchozí týden, jedná se o nejnižší hodnotu od dubna 2000. Celkový počet lidí, kteří zůstávají na podpoře i po prvním týdnu, kdy jim na ni poprvé vznikl nárok, vzrostl v týdnu do 28. ledna o 60 tisíc na 2,56 milionu.

Pojišťovna Aetna (AET) oznámila 41% nárůst zisku a zvýšila i projekci zisku pro celý rok, na což akcie firmy reagují v předobchodní fázi růstem o 4 procenta.

Akcie provozovatele sítě hotelů Marriott International (MAR) po zveřejnění 25% nárůstu zisku za čtvrté čtvrtletí posilují o 2,7 procent.

Zraky investorů se pravděpodobně zaměří i na akcie softwarového giganta Oracle (ORCL), který by měl podle dnešních tiskových zpráv zveřejnit redukci 1000 pracovních míst.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE