BP: Americké trhy pod vlivem neuspokojivé projekce společnosti Pfizer a výraznějšího obchodního deficitu zahájí dnešní obchodování poklesem

10.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures v dnešní předobchodní fázi naznačují, ze americké kapitálové trhy zahájí poslední obchodní den tohoto týdne v mínusu, když hlubší...

...obchodní deficit a slabá projekce farmaceutického giganta Pfizer oslabila důvěru investorů.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují 0,3 body, futures na Dow Jones Industrial Average ztratily 1 bod a futures na Nasdaq 100 ztrácí 2 body.

Ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že se obchodní deficit USA v prosinci prohloubil o 1,5 procenta na 65,7 mld. USD, nad očekáváním trhu. Ekonomové očekávali jeho úroveň na 64,6 mld. USD.

Největší světová farmaceutická společnost Pfizer (PFE) na dnešní den uspořádala setkání s analytiky, kde zveřejnila výhled zisku pro fiskální rok 2006. Společnost očekává zisk vyjma mimořádných položek na úrovni 2 USD na akcii, tedy mírně pod odhadem trhu, který očekává zisk 2,04 USD na akcii. Akcie PFE oslabují o 1,8 % na 25,88 USD.

Akcie výrobce autodílů, společnosti Visteon (VC), posilují o 6,4 % poté, co firma oznámila, že ve čtvrtém kvartálu zaznamenala zisk, oproti loňské ztrátě.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE