BP: Klíčové slovo dnešní obchodní seance - Pfizer

10.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Farmaceutický gigant...

...Pfizer (PFE), který dnes zveřejnil výhled zisku pro fiskální rok 2006, uvedl, že v důsledku pokračující ztráty výrobní exkluzivity u některých produktů, očekává finanční výsledky na shodné úrovni jako v roce 2005.

Farmaceutická společnost uvedla, že očekává zisk mezi 1,52 až 1,56 USD na akcii, vyjma mimořádných položek by se měl zisk firmy pohybovat na úrovni 2 USD na akcii.

Analytici, kteří byli dotazováni agenturou Thomson First Call v průměru zisk odhadují na 2,04 USD na akcii.

Celkové příjmy by se v tomto roce měly, dle odhadu společnosti, pohybovat na úrovni roku předchozího. Obnovení růstu výrobce očekává v roce 2007.

Příjmy z prodeje medikamentu na snížení hladiny cholesterolu Lipitor by se dle názoru společnosti měly v roce 2006 vyšplhat na 13 miliard dolarů a příjmy z prodeje Celebrexu, určeného na léčbu artritidy, by se měly dostat až na 2 miliardy dolarů. Medikament Lyrica, využívaný léčbě epilepsie, by měl zaznamenat příjmy ve výši 900 mil. USD.

Během roku 2006 hodlá výrobce farmak koupit zpět své akcie až za 1 mld. USD a pro první kvartál hodlá zvýšit svou dividendu o 26 procent.

Akcie PFE aktuálně oslabují o 2,4 % na 25,70 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE