BHS: Unipetrol - 12 zájemců o Kaučuk

14.02.2006 | , BH Securities
INVESTICE


Po informacích o tendru na prodej podílu ve Spolaně došlo včera i na Kaučuk. Ze 26 oslovených má o Kaučuk zájem 12 uchazečů, kteří podali své nabídky...

... Společnosti, které projevily zájem jsou jednak finanční investoři, ale i firmy působící ve stejném oboru. Potenciální investor bude muset vedle jiného zachovat obchodní spolupráci v rámci dodavatelsko odběratelských vztahů se společnostmi skupiny Unipetrol.
Nyní vybraní uchazeči získají informační memorandum a provedou hloubkovou kontrolu v Kaučuku, aby mohli vypracovat detailní nabídku.
Následující kroky budou vedle jiného zahrnovat výběr finálních kandidátů (shortlist), kteří se budou účastnit procesu „due diligence”, předložení finálních nabídek ze strany investorů, jednání o prodejní smlouvě a uzavření samotné transakce.
Žádná čísla ani termíny nepadly. Odhady kupní ceny se v tisku pohybují kolem o 3 mld Kč. V případě Kaučuku jsme optimističtější: 4 mld Kč a naopak pesimističtější u Spolany: do 1 mld Kč.
Prodej 100% splečnosti se může zkomplikovat soudními spory s českou společností Agrofert, která si činí nárok na koupi některých aktiv Unipetrolu na základě smluv uzavřených ještě před privatizací Unipetrolu s polskou společností PKN Orlen.
(Zdroj: Unipetrol, Reuters)

Autor článku

Petr Hlinomaz  

Články ze sekce: INVESTICE