BP: Za růstem akciových futures stojí výrazný růst maloobchodních tržeb

14.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures aktuálně posilují za pomoci oznámení vyšších než očekávaných maloobchodních tržeb. Optimistickou náladu dodal i upgrade společnosti...

...Circuit City.

Futures na S&P 500 posilují o 3,10 bodu, futures na Dow Jones industrial average rostou o 32 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 6,5 bodu.

Maloobchodní tržby v USA v měsíci lednu vykázaly největší růst od května 2004 díky zvýšeným nákupům automobilů, oděvů a nábytku v povánočním období. Tržby společnosti z obchodů otevřených déle než jeden rok vzrostly o celoročně přepočtených 2,3 procenta, což předčilo průměrný odhad trhu, který očekával růst o 0,9 procenta. Bez započtení prodejů automobilů a autodílů se maloobchodní tržby v minulém měsíci zvýšily o 2,2 procenta, jedná se o největší meziměsíční nárůst za více než šest let.

Citigroup upgradoval rating akcií druhého největšího amerického prodejce spotřební elektroniky, společnosti Circuit City Stores (CC), na "buy" z "hold", když uvedl, že společnost je v počáteční fázi restrukturalizace a investiční společnost očekává pro další dva až tři roky výjimečný růst zisku firmy. Akcie CC aktuálně posilují o 1,93 %.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE