BP: Zisk společnosti Office Depot se ve 4/Q více než zdvojnásobil

16.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhý největší dodavatel kancelářských potřeb v USA, společnost...

...Office Depot Inc. (ODP), ve středu oznámil, že se zisk společnosti za uplynulé čtvrtletí více než zdvojnásobil, když růst prodejů v Severní Americe vykompenzoval slabší mezinárodní prodeje.

V rámci snahy o podporu svých mezinárodních operací společost převzala kontrolní podíl v jihokorejské firmě Best Office s ročními tržbami okolo 44 mil. USD.

Čistý zisk firmy za čtvrté čtvrtletí činil 106,3 mil. USD/34 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 52,1 mil. USD/17 centů na akcii za shodné období před rokem.

Bez započtení mimořádných položek a tržeb z jednoho týdne, který byl v uplynulém čtvrtletí navíc, společnost vykázala zisk 38 centů na akcii, a předčila tak průměrný odhad trhu pro zisk 33 centů na akcii.

Celkové tržby společnosti se zvýšily o 7 procent na 3,72 mld. USD a srovnatelné tržby, tj. tržby z obchodů otevřených déle než jeden rok, vzrostly o 5 procent.

Spolu se čtvrtletními výsledky společnost také oznámila, že její představenstvo odsouhlasilo další program zpětného odkupu akcií za 500 mil. USD.

Během čtvrtého kvartálu firma otevřela 41 nových provozoven a uzavřela jeden obchod, čímž ke konci čtvrtletí provozovala 1 047 obchodů.

Akcie ODP včera posílily o 1,71 % na 33,94 USD, v poobchodní fázi zpevnily o 0,15 % na 33,99 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE