BP: Tahouny dnešní předobchodní fáze akcie Hewlett-Packard a Applied Materials

16.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí dnešní obchodní seanci růstem, za pomoci pozitivních výsledků společností...

...Hewlett-Packard Co. a Applied Materials, které vykreslily světlejší obraz technologického sektoru.

Futures na S&P 500 posilují o 1 bod, futures na Dow Jones industrial average rostou o 14 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 5 bodů.

Nově zahájená bytová výstavba zaznamenala v lednu nárůst o 14,5 % na 2,276 mil. jednotek. Jednalo se o největší procentní nárůst za bezmála 12 let. Ekonomové předpokládali pokles nově zahájené bytové výstavby za uplynulý měsíc na 2,023 mil. jednotek. Nově udělená povolení k bytové výstavbě, která působí jako indikátor stavební důvěry, vzrostla o 3,8 % na 2,217 mil. jednotek. Ekonomové predikovali jejich nárůst na 2,068 mil. jednotek.

Z dalších makroekonomických zpráv byl zveřejněn počet Američanů, kterým v minulém týdnu nově vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, který se zvýšil o 19 tisíc oproti předchozímu týdnu. Nově vzniklé nároky na podporu vzrostly za týden končící k 11. únoru na 297 tisíc. Analytici predikovali nárůst na 285 tisíc.

Po zveřejnění kvartálních výsledků rostou akcie výrobce počítačů Hewlett-Packard (HPQ) o 4,5 procenta, akcie světového výrobce zařízení k výrobě mikročipů, společnosti Applied Materials (AMAT), přidávají bezmála 3 procenta.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE