BP: Společnost Schwarz Pharma se propadla ve 4. čtvrtletí do ztráty

17.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Německý výrobce generických verzí léčiv, společnost...

...Schwarz Pharma AG, dnes reportoval ztrátu za čtvrté čtvrtletí, když společnost investovala více prostředků na připravované představení nového přípravku na léčbu Parkinsonovy choroby.

Za uplynulé tři měsíce společnost hospodařila se ztrátou 5,7 mil. EUR, ve srovnání se ziskem 100 000 EUR za shodné období před rokem.

Tržby společnosti se v meziročním srovnání zvýšily o 14,2 procenta na 268,3 mil. USD. Vykázaná ztráta vyšla v souladu s odhady analytiků.

Výkonný ředitel Patrick Schwarz-Schuette plánuje v příštích týdnech představit náplast Neupro, jejíž testy prokázaly, že je účinná při léčbě Parkinsonovy choroby. Schwarz-Schuette, jehož rodina vlastní více než 60 procent akcií firmy, také přechází na výrobu značkových medikamentů, které mají obecně vyšší ziskové marže než generické verze léků.

Společnost, která jako první zahájila v roce 2003 prodej generické verze léku Prilosec společnosti AstraZeneca Plc, obětovala růst tržeb, když investuje do vývoje nových léků. Společnost předpokládá, že v letošním roce dosáhne vyrovnaných hospodářských výsledků a tržeb ve výši 900 mil. EUR.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE