BP: Americké burzy v důsledku poklesu akcií Dell na počátku seance zřejmě oslabí

17.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Obavy v důsledku projekce výrobce počítačů Dell a rostoucí cena ropy posílají akciové futures k minusovým položkám....

...

Futures na Dow Jones Industrial Average dnes oslabují o 6 bodů, futures na S&P 500 klesají o 0,5 bodu a futures na Nasdaq 100 ztrácí 2,5 bodu.

Výrobní ceny ve Spojených státech amerických vzrostly v měsíci lednu o vyšších než očekávaných 0,3 procenta. Jádrový index, očištěný o vliv volatilních cen potravin a energií, vzrostl o 0,4 procenta. Ekonomové Wall Streetu očekávali u Indexu výrobních cen nárůst o 0,2 procenta, stejně jako u jádrového indexu.

Hlavní pohledy ekonomů se soustředily na výsledky výrobce osobních počítačů Dell (DELL), který oznámil, že za fiskálně čtvrtý kvartál vykázal 52% nárůst zisku, jenž překonal odhad trhu. Projekce pro stávající kvartál přinesly zklamání. V důsledku vydaného oznámení snížila společnost Banc of America investiční doporučení na akcie Dell na “neutral“ z “buy“. Akcie v předobchodní fázi oslabují o 2,97 %.

Akcie mediální společnosti Time Warner oslabují o 10 centů v důsledku zpráv zveřejněných v deníku The New York Times a The Wall Street Journal, že miliardář Carl Icahn odsunul svůj plán na rozdělení společnosti, když pro uvedený záměr nezískal dostatečnou podporu akcionářů.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE