Dnešní svátek v USA opět znamenal poklidné obchodování s evropskými tituly

20.02.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodování bylo v Evropě kvůli svátku v USA (Washington´s Birthday)  vcelku poklidné, což dokazovaly nízké objemy obchodů.  V indexu DAX se vedlo...

Dnešní obchodování bylo v Evropě kvůli svátku v USA (Washington´s Birthday)  vcelku poklidné, což dokazovaly nízké objemy obchodů. 

V indexu DAX se vedlo nejlépe farmaceutickým firmám, když zejména akcie společnosti Schering výrazně posilovaly (cca o 3 procenta). Firma totiž dnes oznámila velice dobré výsledky za čtvrtý kvartál a to hlavně díky silným tržbám z prodejů klíčových medikamentů - největší meziroční nárůst  o 35 procent zaznamenaly antikoncepční pilulky Yasmine.

Naopak sektor telekomunikací dostal downgrade od JP Morgan a tak akcie spíše oslabovaly.

Vypadá to, že s kurzy jednotlivých akcií opět začne hýbat cena ropy, která roste v souvislosti s děním v Nigérii, kde protivládní rebelové vyhlásili "totální válku" zahraničním těžebním společnostem (Nigérie je osmým největším světovým producentem ropy).

Zítra budou investoři čekat na komentář FEDu k úrokovým sazbám (ve 20 hodin) a také se určitě bude sledovat cena ropy, která s největší pravděpodobností bude pokračovat v  růstu.

 

 

Autor článku

Patrik Komárek  

Články ze sekce: INVESTICE