BP: Americké kapitálové trhy na počátku obchodování patrně posílí

21.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americké kapitálové trhy po prodlouženém víkendu zřejmě zahájí obchodování růstem, když kvartální výsledky společnosti Home Depot a plán na zpětný...

...odkup akcií mediálního giganta Time Warner vyvážil neuspokojivou projekci společnosti Wal-Mart Stores a růst futures na lehkou americkou ropu nad 61 USD za barel.

Futures na S&P 500 posilují o 3,6 bodu, futures na Dow Jones industrial average rostou o 23 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 5 bodů.

Ačkoli světový maloobchodník Wal-Mart (WMT) reportoval nárůst zisku za čtvrtý kvartál, jenž překonal odhad trhu, akcie firmy v předobchodní fázi přesto oslabují o 0,7 procent. Projekce zisku pro stávající fiskální rok totiž vyšla mírně pod odhadem analytiků.

Akcie předního amerického provozovatele obchodů s potřebami pro dům, dílnu a zahradu, společnosti Home Depot Inc. (HD), posilují o 3 procenta poté, co firma oznámila výsledky za čtvrtý kvartál, kterými překonala odhad analytiků.

Mediální konglomerát, společnost Time Warner (TWX), zaznamenává 2% nárůst zisku v reakci na včerejší oznámení, v němž firma uvedla, že schválila program zpětného odkupu svých akcií až za 20 miliard dolarů a redukci nákladů o 1 miliardu dolarů.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE