BP: Americké trhy patrně zahájí obchodování růstem

22.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké burzy mají nakročeno na zahájení obchodování v pozitivním teritoriu, a to po zprávách o spotřebitelských cenách...

...za leden.

Futures na S&P 500 posilují o 2,2 body, futures na Dow Jones industrial average rostou o 18 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 2 body.

Obavy z inflace byly ukonejšeny poslední zprávou o vývoji CPI. Index spotřebitelských cen, který je považován za ukazatel inflace, se zvýšil o 0,7 %. Bez započtení volatilních cen potravin a energií se Index spotřebitelských cen zvedl o 0,2 %. Ekonomové Wall Streetu u celkového Indexu spotřebitelských cen očekávali nárůst o 0,5 % a u indexu bez započtení cen potravin a energií o 0,2 %.

Akcie světového výrobce polovodičů, společnosti Intel (INTC), oslabují o 0,8 % po downgradu akcií. ThinkEquity snížila investiční doporučení na akcie Intel na „sell“ z „accumulate“ a současně snížila jejich cenový cíl na 16 USD z 26 USD. Broker uvedl, že Intel, který ztrácí podíl na trhu bude patrně negativně ovlivněn snižováním cen.

Pod tlak se zřejmě dostanou i akcie mobilního operátora Sprint Nextel (S), když jeho zisk vyšel pod odhadem trhu.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE