BP: I přes potitivní zprávy z trhu práce americké burzy na počátku seance patrně oslabí

23.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Obchodníci čekají na nový katalyzátor poté, co včera Dow industrial dosáhl více než čtyřletého maxima. Akciové futures aktuálně oslabují a naznačují...

...tak na začátek obchodní seance v červených číslech.

Futures na S&P 500 ztrácí 0,8 bodu, futures na Dow Jones industrial average ubírají 4 body, futures na Nasdaq 100 oslabily o 1 bod.

Počet Američanů, kterým v minulém týdnu nově vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, se snížil o 20 tisíc oproti předchozímu týdnu. Nově vzniklé nároky na podporu poklesly za týden končící k 18. únoru na 278 tisíc. Analytici predikovali nárůst na 300 tisíc. Čtyřtýdenní klouzavý průměr nových nároků, který je považován za lepší obrázek vypovídající o situaci na trhu práce, vzhledem k tomu, že jej netrápí týdenní volatilita, se snížil o 1 500 na 281 750 za předchozí týden.

Akcie stavební společnosti Toll Brothers posilují o 1,26 % poté, co firma oznámila silné výsledky svého hospodaření za uplynulý kvartál, jenž překonaly odhad analytiků.

Akcie poskytovatele hypotéčních úvěrů, společnosti Fannie Mae, posilují o 3,3 procenta poté, co speciální komise, která vyšetřuje firmu ohledně nesrovnalostí v účetnictví uložila břímě odpovědnosti na bývalého finančního ředitele firmy.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE