SPAD držely akcie ČEZU a Komerční Banky

23.02.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


V systému SPAD pražské burzy dnes investoři kupovali po včerejší korekci dolů zejména akcie Komerční Banky a ČEZU. ČEZ zřejmě stále nevyčerpal svůj potenciál a u Komerční...

V systému SPAD pražské burzy dnes investoři kupovali po včerejší korekci dolů zejména akcie Komerční Banky a ČEZU. ČEZ zřejmě stále nevyčerpal svůj potenciál a u Komerční Banky kupci už zřejmě kalkulují na výsledky, které se mají zveřejnit 28. února a všeobecně se čekají pozitivní data, což může akcie posunout směrem nahoru. Výrazněji proti ostatním titulům se vydaly akcie Unipetrolu, jež zavřely na hodnotě -0,98%. Akcie televizní společnosti CETV, které ve včerejší obchodní seanci zaznamenaly největší pokles, dnes posílily nejvíce ze všech titulů ve SPAD a zavřely na úrovni +1,28%. Po včerejším propadu se jen těžko probouzí akcie Zentivy a je vidět, že investoři jsou zatím s nákupem tohoto titulu velmi opatrní.

Burzovní indexy na západoevropských burzách dnes přešlapovaly v mírných mínusových hodnotách a výraznější nákupy se objevovaly pouze u titulů, které reportují výsledky, jako např. firma Continental AG, jež sice oznámila pokles zisků o 18% a to v důsledku zdražení vstupů a nákladů na reorganizaci, což mělo po otevření trhu u investorů takovou váhu, že se akcie v jednu chvíli obchodovaly až s -4% ztrátou. Nicméně po slovech generálního ředitele Manfreda Wennemera, který zdůraznil, že provozní zisk i příjmy v tomto roce porostou začali investoři akcie nakupovat a dokázali je otočit z -4% na téměř +3%. 

Dnes se v Německu zveřejnil důležitý makroekonomický údaj a obchodní důvěra, která se dostala na své maximum od roku 1991. Institut Ifo oznámil, že jeho index vzrostl v únoru na 103,3, přičmž analytici odhadovali 101,5 bodu.

V evropském indexu Eurostoxx 50 se výrazněji dařilo malobchodním firmám Aholdu a Carrefouru, kterým kupci pomohli posílit až o +3%. Naopak mírnější korekci dnes zaznamenaly energetické firmy.

Autor článku

Pavel Brázda  

Články ze sekce: INVESTICE