BP: Britské bance Lloyds vzrostl ve 2. pololetí zisk o 0,2 %

24.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Pátá největší britská banka,...

...Lloyds TSB Group Plc, zvýšila ve druhém pololetí loňského roku svůj zisk o 0,2 procenta, když nárůst příjmů z korporátního bankovnictví zastínil zpomalení v oblasti spotřebních úvěrů.

Čistý zisk banky za uplynulých šest měsíců činil 1,3 mld. GBP, ve srovnání s 1,29 mld. GBP za shodné období před rokem. Vyplývá to z výsledků firmy za celý rok, které společnost dnes zveřejnila. Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg očekávali, že se zisk společnosti sníží o 4,6 procenta na 1,24 mld. GBP.

Za celý uplynulý rok se nezdaněný zisk banky zvýšil o čtyři procenta na 3,47 mld. GBP z 3,32 mld. GBP v roce 2004. Roční příjmy vzrostly o 18 procent na 22,7 mld. GBP.

Výkonný ředitel banky Eric Daniels zvyšuje v Británii příjmy z operací korporátního bankovnictví, kreditních karet a pojištění, aby tak ztlumil zpomalení v poskytování úvěrů. Strategie banky tak kontrastuje s domácími konkurenty jako Royal Bank of Scotland Plc a HSBC Holdings Plc, kteří expandují do zahraničí.

Daniels současně hodlá zastavit pokles v oblasti spotřebního bankovnictví prostřednictvím zvýšení prodejů hypoték a produktů běžného účtu.

Banka očekává další zhoršení na retailovém úvěrovém trhu v prvním pololetí tohoto roku, ale ve druhém pololetí již předpokládá větší stabilitu.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE