České trhy pod vlivem výsledků Zentivy

27.02.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Pod vlnou očekávání výsledků farmaceutické firmy Zentiva se nesl tón obchodování na pražské burze od začátku seance. Z postupně zvyšujícího se zájmu o akcie Zentivy se...

Pod vlnou očekávání výsledků farmaceutické firmy Zentiva se nesl tón obchodování na pražské burze od začátku seance. Z postupně zvyšujícího se zájmu o akcie Zentivy se dalo spekulovat o pozitivním výsledku hospodaření (viz níže). K růstu se připojily i akcie ČEZ, které si v konečném zúčtování připsaly necelá dvě procenta s cenou nad 860 Kč. V vzestupném trendu pokračovaly i tituly Komerční banka a ORCO.

Výsledky i výhledy společnosti Zentiva všeobecně splnily očekávání trhu. I přes jednorázové náklady spojené s akvizicí Sicomedu a s odpisem pohledávek byly jen mírně pod očekáváním analytiků firmy CYRRUS,a.s. Dle jejich názoru je jistým nebezpečím možná další tvorba rezerv k pohledávkám z důvodu vývoje na českém a rumunském trhu. Bez jednorázových položek výsledky předčily očekávání především díky lepším tržbám v Polsku, Rusku a na neklíčových trzích. Pozitivní jsou také údaje o počtu nových registrací, kterých za rok 2005 bylo 85. Analytici tak potvrdili předchozí doporučení koupit.

Autor článku

Radomír Vach  

Články ze sekce: INVESTICE