BP: Cable & Wireless hodlá v Británii propustit až 3 000 pracovníků

28.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhá největší britská telekomunikační společnost,...

...Cable & Wireless Plc, hodlá během následujících pěti let zrušit až 3 tisíce pracovních míst ve Velké Británii, čímž zredukuje pracovní sílu v zemi na zhruba polovinu.

Po redukci bude firma v zemi zaměstnávat 2 500-3 500 pracovníků, když v současné době zaměstnává více než 5 500 pracovníků. Plánovaná redukce se týká i firmy Energis Plc, kterou společnost akvírovala v srpnu.

Cable & Wireless v listopadu uvedla, že hodlá zredukovat své náklady, když se jí nedaří vykázat potřebný růst na britském trhu. Akvizice firmy Energis také nezvýšila ziskovost firmy, když konkurence ze strany konkurenčních firem jako Thus Plc žene ceny za tradiční telekomunikační služby dolů.

Výkonný ředitel firmy Francesco Caio minulý měsíc rezignoval a společnost již nehodlá tento post znovu obsadit. Namísto toho jmenovala samostatné vedoucí britských a zahraničních operací.

V rámci dalšího snížení nákladů hodlá společnost také zredukovat svoji klientskou základnu na přibližně 3 000 velkých zákazníků a veřejných institucí ze zhruba 30 000 klientů v současnosti.

Společnost hodlá propustit více než 350 pracovníků již ve druhém pololetí tohoto fiskálního roku.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE