BP: Ford of Europe očekává za letošní rok zisk

01.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americká automobilka...

...Ford Motor Co. (F) vykáže v letošním roce v Evropě zisk za podpory zvýšení příjmů, vyšších prodejů automobilů a nižších nákladů. Na ženevském autosalonu to dnes uvedl prezident a generální ředitel Ford of Europe, John Fleming.

Jak uvedl, společnost disponuje novými vozy, které by jí měly pomoci zvýšit její zisk i příjmy, a to vše za podpory důkladného zaměření se na náklady.

Evropská centrála automobilky, která se potýká s vysokými cenami komodit a těžkou konkurencí na trhu, vykázala za loňský rok nezdaněný zisk ve výši 136 mil. USD, což ve srovnání s předešlým rokem znamenalo nárůst ze 114 mil. USD. Příjmy Ford of Europe za uplynulý rok činily 30,2 mld. USD.

Fleming uvedl, že by společnost mohla v letošním roce vykázat nárůst prodejů z 1,49 mil. vozů prodaných v loňském roce.

Zatímco se Ford of Europe, který se v posledních několika letech potýkal se ztrátami, vydal na správnou cestu k ziskovosti, severoamerické operace firmy se stále pohybují hluboko v červených číslech.

Automobilka oznámila, že propustí až 30 000 pracovníků a uzavře více než čtvrtinu svých výrobních kapacit v Severní Americe, když se stále potýká s prohlubující se finanční krizí podnícenou ztrátou podílu firmy na americkém automobilovém trhu.

Akcie F včera zavíraly na ceně 7,97 USD, v dnešní předobchodní fázi posilují o 0,75 % na 8,03 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE