Č.Telecom na chvíli vystrašil investory na burze

01.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnes v 9:30 pozastavilo vedení pražské burzy obchodování s emisí Český Telecom. Obchodování mělo být pozastaveno minimálně do 10:30, kdy v Londýně měla...

Dnes v 9:30 pozastavilo vedení pražské burzy obchodování s emisí Český Telecom. Obchodování mělo být pozastaveno minimálně do kdy v Londýně měla začít tisková konference k významné korporátní zprávě. Znatelná nejistota investorů byla naštěstí planá. Český Telecom oznámil plné integrování s Eurotelem a vzniku jedné společnosti s názvem „Telefónica O2 Czech Republic“. Záměr by měl být realizován v polovině letošního roku po schválení dubnovou řádnou valnou hromadou. Obchodování bylo následně v 11:00 hod obnoveno a začal zostra.

Absence negativních zpráv se tak významně projevila na zvyšující se poptávce po prakticky všech titulech systému SPAD. Český Telecom uzavřel na 542 Kč za akcii (+2,5%), Zentiva, ČEZ, Unipetrol, Komerční banka a CETV rostly přibližně shodně o zhruba 1 procento. Jediné dva tituly zakončily den v minusu, a to dvě emise Erste Bank hlavně díky sníženému hodnocení od analytiků, Deutsche Bank z původního „buy“ na „hold“.

Autor článku

Radomír Vach  

Články ze sekce: INVESTICE