CME po dobrých výsledcích vzrostla; zbytek trhu korigoval

02.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Po včerejším silném růstu zaznamenaly akcie na pražské burze mírnou korekci cen a vyčkávaly se výsledky CME. Optimistické odhady analytiků firmy CYRRUS, a.s. se potvrdily...

Po včerejším silném růstu zaznamenaly akcie na pražské burze mírnou korekci cen a vyčkávaly se výsledky CME. Optimistické odhady analytiků firmy CYRRUS, a.s. se potvrdily a výsledky Central European Media Enterprises,Ltd. byly lepší očekávání trhu. Akcie CME tak vzrostly o více než dvě procenta na 1.439 Kč.

 

Velkou zápornou změnu zaznamenaly obě emise Erste Bank, když oslabily o necelá tři procenta. Nepomohly ani pozitivní analytické změny. Societe Generale zvýšila cílovou cenu Erste Bank z původních 47 EUR na 49 EUR s doporučením “hold (držet)“. Stejně tak společnost Bearn Stearns z 53 EUR na 56 EUR.

 

Realizacemi zisků a tím i poklesu cen se neubránily tituly ČEZ, Český Telecom, Uniperol, Philips Morris i Komerční banka. Naopak tomu bylo u akcií Zentivy, které posílily o mírně nad jedno procento a došplhaly až k ceně 1.200 Kč za akcii.

Autor článku

Radomír Vach  

Články ze sekce: INVESTICE