BP: Adecco reportuje za 4. čtvrtletí nárůst zisku o 63 procent

03.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světová personální agentura...

...Adecco SA zvýšila ve čtvtém čtvrtletí svůj zisk o 63 procent poté, co prodala svoji divizi a současně našla práci většímu počtu kvalifikovaných pracovníků.

Čistý zisk švýcarské společnosti vzrostl na 171 mil. EUR ze 105 mil. EUR za shodné období před rokem. Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg News v průměru čtvrtletní zisk společnosti odhadovali na 131 mil. EUR.

Čtvrtletní tržby společnosti se v meziročním srovnání zvýšily o 4 procenta na 4,9 mld. EUR.

Společnost, která denně najde práci 700 000 pracovníků u společností jako je Renault SA, má za cíl snížit svoji závislost na svém největším trhu - Francii - když usiluje o převzetí druhé největší personální agentury v Německu, Deutscher Industrie Service AG, a akvíruje společnosti na rychleji se rozvíjejících trzích pro kvalifikované pracovníky.

Klaus Jacobs, švýcarský multimilionářský investor a od listopadu prozatímní šéf společnosti Adecco, hodlá nabídnout post výkonného ředitele právě řediteli společnosti DIS AG. Jacobs minulý měsíc zvýšil nabídku na převzetí této firmy o 4,7 % na 666 mil. EUR.

Za celý uplynulý rok společnost vykázala nárůst zisku o 37 procent na 453 mil. EUR, a předčila tak odhad analytiků dotazovaných agenturou Reuters pro 412 mil. EUR. Roční tržby společnosti se zvýšily na 18,3 mld. EUR, v souladu s očekáváním.

Vyšší zisky oznámily i hlavní konkurenti této společnosti, firmy Manpower (MAN) a Randstad.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE