BP: Konec tohoto týdne zahájí americké burzy v červeném

03.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují na otevření obchodování v negativním teritoriu uprostřed pokračujícího růstu ceny ropy k hranici 64 USD za barel a obav ze...

...zvyšování úrokových sazeb. Posilování akcií Google a silné výsledky společnosti Starbucks však mohou v průběhu obchodování uvedený vývoj zvrátit.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují 1,10 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average ztrácí 3,5 bodu a futures na Nasdaq 100 padají o 2 body.

Představitelé internetového portálu Google na dnešní konferenci uvedli, že společnost očekává výrazné investice v tomto roce ve snaze získat větší podíl na trhu s internetovou reklamou. Finanční ředitel george Reyes řekl investorům, že výdaje významným způsobem překonají úrovně z roku 2005, ale neposkytl detaily. Akcie firmy v předobchodní fázi posilují o 2,1 procento.

Provozovatel kaváren, společnost Starbucks Corp. (SBUX), zaznamenává 1,8% nárůst akcií v reakci na oznámené výsledky růstu srovnatelných tržeb za měsíc únor. Tržby z obchodů otevřených déle než jeden rok vzrostly o 8 procent nad odhadem trhu pro 6,5% nárůst.

Z makroekonomických dat dnes budou v šestnáct hodin zveřejněny ISM služby za únor a před šestnáctou hodinou i Spotřebitelská důvěra podle Michiganské univerzity za únor.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE