BP: Americké kapitálové trhy vstoupí do nového týdne optimisticky

06.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí pondělní obchodní seanci růstem poté, co společnost AT&T oznámila převzetí firmy...

...BellSouth za 67 miliard dolarů. Zájem investorů vzbudila i největší automobilka světa General Motors, která oznámila svůj záměr prodat podíl v japonské Suzuki Motors.

Futures na S&P 500 posilují 1,7 bodu, futures na Dow Jones industrial average získávají 6 bodů a futures na Nasdaq 100 přidaly 7 bodů.

Akcie společnosti BellSouth posilují o 12 procent, zatímco akcie telekomunikační firmy AT&T ubraly 1,6 procent na 27,55 USD.

Akcie automobilky General Motors přidávají 2,5 procenta v reakci na oznámení, že očekává výtěžek zhruba 2 miliardy dolarů za prodej 17,4% podílu v japonské společnosti Suzuki Motors. Automobilka v současné době drží 20,4% podíl akcií japonské firmy. Obě společnosti uvedly, že spolu chtějí i nadále spolupracovat.

Citigroup zvýšil investiční doporučení na světového výrobce polovodičů Intel na „buy“ z „hold“, když broker uvedl, že akcie firmy v současné době již reflektují většinu špatných zpráv. V pátek Intel snížil projekci tržeb pro stávající kvartál. Akcie INTC v předobchodní fázi posilují o 1 procento.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE