Evropské akcie dnes byly

07.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Odliv financí z evropských měn a dluhopisů způsobený upozorňováním firem Morgan Stanley a Lehman Brothers na rostoucí výnosy amerických dluhopisů se postupně přenáší i do...

Odliv financí z evropských měn a dluhopisů způsobený upozorňováním firem Morgan Stanley a Lehman Brothers na rostoucí výnosy amerických dluhopisů se postupně přenáší i do evropských akcií. Také téměř všechny akcie na pražské burze dnes oslabovaly od jednoho do tří procent a nelze za těmito poklesy hledat nějaké fundamentální zprávy jednotlivých společností. Vyjímkou snad byla jen zpráva u společnosti Český Telecom, že dluží společnosti T-Mobile 900 milionů korun na poplatcích za propojování hovorů v roce 2001, což v současné době spolu s úroky dělá již cca 1,5 mld. Kč.

Uvidíme zda i zítra "vyrazí" investoři na pražskou burzu s prodejními pokyny, anebo už spíše  budou přikupovat. Dle mého názoru bych už nějak velký prostor k poklesu neviděl u akcií Český Telecom, Erste Bank a Phlilip Morris. Také akcie Zentivy a ČEZu  jsou při těchto cenách a neustále pozitivních fundamentálních zprávách zajímavé, avšak poklesy zde ještě mohou přijít.

Autor článku

Patrik Komárek  

Články ze sekce: INVESTICE